Categories
Uncategorized

free Nigerian Navy Aptitude Test Past Questions and Answers free download pdf

free Nigerian Navy Aptitude Test Past Questions and Answers free download pdf

Are you an applicant preparing to take the up coming Nigerian Navy Aptitude Test? If yes, download original and up-to-date free Nigeria Navy Aptitude Test Past Questions and Answers pdf

The past questions and answer pdf is prepare for applicant that want to take the Nigeria Navy Aptitude Test, the past questions and answers is aim at helping applicant to attain success at first attempt in the Nigeria Navy Aptitude Test.

How to Download Nigerian Navy Past Questions and Answers

To get the complete copy of the Past Questions
Call or whatsapp me on 08051311885

Cost for Just One (1) Year is N800
Cost for Just Two (2) Years is N1200
Cost for Just Three (3) Years is N1500
Cost for Just Four (4) Years is N1700

PAYMENT PROCEDURE FOR THE SOFT-COPY
After payment of the said amount for the Soft-Copy into any of the Bank account I will send to you on request.

Send an sms in this format stated below to this mobile/whatsapp number 08051311885.
•  Depositor Name (your full name)
•  Teller no or snap proof of transfer
•  Email address:
•  Services Paid for:

ATM, Mobile and Online Money transfer also accepted.

DELIVERY ASSURANCE
We will deliver the past question to you after payment.

Nigerian Navy Aptitude Test Past Question Mathematics: 

This section is made up of 20 questions and candidates will be tested on simple topics like: Simple Interest, ratio, percentage, probability, sets, age and work,  statistics, area and volumes, profits and loss, conversions, simple and compound interest as well as other simple mathematical questions.

Nigerian Navy Aptitude Test Past Question English Language: 

This section consist of simple terms in our daily usage such as: Synonyms and antonyms (opposite and nearest in meaning) and filling the gap questions. There are usually 20 questions in this section.

Nigerian Navy Aptitude Test Past Question General Knowledge: 

This section is drawn from different subjects like chemistry. Physics, biology, Nigeria current affairs and history of Nigeria, news as regard Nigerian Navy, International organisations such as OPEC, UN, OAU and ECOWAS. The general knowledge is also made of information relates to science and technology. These sections usually have 10 questions.

Nigerian Navy Aptitude Test Past Questions in total are 50 in numbers

The approach used in the past questions and answers lead the applicant to sequentially and logically to enable him/her arrive at the correct answer o each question. The performance of the pupil in the Tests will be a good indication of how he/she is likely to fare in the real examination.

The only way to achieve success in the Nigeria Navy Aptitude Test is through hard work. If an applicant works hard, diligently and efficiently using this past questions and answers, he or she will certainly improve his or her chances of success in the Nigeria Navy Aptitude Test it is equally important for you to know that you have to work hard in order to succeed. you need to remember that the Nigeria Navy Aptitude Test is specifically designed to pick out the outstanding applicant. Thus each applicant must be encourage to put in his or her best. In this circumstance, time is an important factor. An applicant who finishes a test in less than the time allowed for it will have time to look over to correct mistake.

Q1: Which of the following is the core duty of the Nigeria Navy?
(a) Persecuting of offenders
(b) Enforcing the law
(c) Insurance of Nigerian safety
(d) Deporting of foreigners
Answer: C

Q2: The NN was brought out of the Nigerian police force (NPF) in
(a) 1946
(b) 1956
(c) 1958
(d) 1964
Answer: C

Q3: The NN was formally established by the act of parliament
(a) 1963
(b) 1957
(c) 1964
(d) 1976
Answer: A

Q4: The first African country to introduce e-passport was
(a) South Africa
(b) Ghana
(c) Liberia
(d) Nigeria
Answer: D

free Nigerian Navy Aptitude Test Past Questions and Answers free download pdf

Q5: How many comptrollers general has the NN gotten since the inception till date?
(a) 10
(b) 12
(c) 8
(d) 15
Answer: B

Q6: The present chief of staff of NN is
(a) Umar Dahiru
(b) Uhuru Kayidee
(c) Boniface Cosmas
(d) Usman Jibrin
Answer: D

Q7: The first secretary General of common wealth was
(a) George Washington
(b) Tulma Goldie
(c) Arnold smith
(d) Joseph Garba
Answer: C

Q8: Lagos became a crown colony in
(a) 1862
(b) 1861
(c) 1841
(d) 1886
Answer: A

free Nigerian Navy Aptitude Test Past Questions and Answers free download pdf

Q9: The first world war was between
(a) 1911-1914
(b) 1914-1916
(c) 1916-1918
(d) 1914-1918
Answer: D

Q10: The western and eastern Nigeria became self governed in
(a) 1959
(b) 1960
(c) 1957
(d) 1956
Answer: C

Q11: The first head of government of Nigeria was
(a) Yakubu Gowon
(b) Aguiyi Ironsi
(c) Tafawa Balewa
(d) Nnamdi Azikiwe
Answer: C

Q12: The first militant president of Nigeria was
(a) Sanni Abacha
(b) Ibrahim Babangida
(c) Aguiyi Ironsi
(d) Yakubu Gowon
Answer: B

Q13: Nigeria became a republic in
(a) 1963
(b) 1960
(c) 1976
(d) 1961
Answer: A

Q14: The Northern and Southern protectorate was amalgamated in
(a) 1914
(b) 1919
(c) 1921
(d) 1900
Answer: A

Q15: The first Executive president was
(a) Nnamdi Azikiwe
(b) Olusegun Obansanjo
(c) Sheu Shagari
(d) Goodluck Jonathan
Answer: C

free Nigerian Navy Aptitude Test Past Questions and Answers free download pdf

Q16: The first colonial Governor General of Nigeria was
(a) Tulma Goldie
(b) James Robertson
(c) Huge Clifford
(d) Lord Lugard
Answer: D

Q17: The highest court in Nigeria is
(a) Court of Appeal
(b) Supreme court
(c) Federal High Court
(d) Magistrate court
Answer: B

Related Search
nigerian navy aptitude test past questions pdf
nigerian navy aptitude test past questions and answers
nigerian navy aptitude test past questions and answers pdf
free nigerian navy aptitude test past questions
nigerian navy aptitude test past questions and answers free download
nigerian navy questions and answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *